Festival Terug naar het begin komt naar Delfzijl

Delfzijl – Spraakmakende artiest Wende, harpmeester Remy van Kesteren, harmonisch duo Tangarine: deze en nog veel meer namen vormen op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei de line-up van festival Terug naar het begin. Deze negende editie is groter dan ooit. Op het programma staan zo’n zestig acts op meer dan twintig prachtige locaties in Noord-Groningen. Dit jaar doet voor het eerst ook Delfzijl mee.

Tijdens het festival fietsen bezoekers de wierdedorpen rond Appingedam af met een zelf samengesteld programma, om de mooiste, feestelijkste, boeiendste optredens mee te maken in veelal middeleeuwse kerken. Dit jaar breidt het festivalgebied uit naar een stedelijk podium: Groningen Seaports Delfzijl heeft zijn hoofdkantoor opengesteld voor een optreden van Lévi Weemoedt. De dichter zal voordragen uit zijn duistere maar intens grappige werk op deze locatie, met misschien wel het mooiste uitzicht van Delfzijl: de altijd veranderende Eems. Lévi Weemoedt, die al bijna een kwart eeuw in Assen woont, heeft een uniek gevoel voor zelfspot, waardoor zijn tragikomische gedichten je soms een schaterlach ontlokken. Het volledige festivalprogramma is te vinden op www.terugnaarhetbegin.nl.

Catering in het stationsgebouw

Ook Delfzielsters zijn betrokken bij het festival: in het stationsgebouw zorgt Mothers United voor heerlijk eten en een hoop gezelligheid. Mothers United is een team van gemotiveerde jonge moeders uit de Antilliaanse gemeenschap. Ze besloten hun eigen bedrijfje op te richten, met als doel zowel zichzelf als andere vrouwen een weg naar economische zelfstandigheid te bieden. Hun restauratie en catering opent binnenkort in het stationsgebouw, maar proefdraait al even om de festivalgangers van eten en drinken te voorzien. Het menu is divers: koffie, vruchtensap, Antilliaanse gerechten of een kroket – het is er allemaal.

Back to top button