Grote vrijwilligersavond voor mensen die zich inzetten tijdens evenementen in Appingedam

Appingedam – In oktober 2016 werd bekend gemaakt dat Appingedam van de provincie Groningen het vriendelijkst is voor midden- en kleinbedrijf. Maar als er een bericht gepubliceerd zou worden over wie de meeste en beste vrijwilligers in haar gemeente heeft, dan zou Appingedam hiermee ook in de top staan. Het is  onvoorstelbaar hoeveel evenementen er in de Fivelstad stad worden georganiseerd. Een groot aantal vrijwilligers zet zich in om al deze evenementen in goede banen te leiden. Wie is deze vrijwilliger die zich geheel belangeloos beschikbaar stelt en zichzelf wegcijfert? En dat alles voor een lunchpakket, een appel en heel misschien een Mars.

Voor Hans Meijer en Kees Bijmolt, beide waren ook de aanjagers van de zo succesvolle schaatsmarathon in 2012, aanleiding om eens van gedachten te wisselen wat er voor de vrijwilliger gedaan kan worden. Elders worden er al evenementen afgelast omdat er onvoldoende menskracht beschikbaar is. Zover willen zij het in Appingedam niet laten komen. Je moet er toch niet aan denken als er geen evenementen meer in het centrum van onze mooie stad plaats zouden vinden. Met een aantal mensen bv SASA (Stichting Activiteiten Stad Appingedam) hebben zij het idee besproken om een avond met artiesten voor de ‘onbekende vrijwilliger’ te organiseren. Het gaat dus alleen om de vrijwilligers van evenementen. Kortweg gezegd: Evenementen die op de VVV kalender staan. Als de vrijwilligers van de diverse verenigingen hierbij betrokken zouden worden, dan zou de Nicolaïkerk te klein zijn.

Deze vrijwilligersavond is op vrijdag 6 oktober 2017 in de Nicolaikerk. Artiesten die optreden zijn Harmony Glen en Peter & Henk de Haan. Harmony Glen is met name bekend van het shanty festival Bie Daip. Henk & Peter de Haan trekken inmiddels volle zalen met hun optreden. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Derk Bosscher van RTV Noord. Ook voor onze Stadsomroeper Henk Perdok is een rol weggelegd. Voor de vele vrijwilligers de mogelijkheid om contacten met elkaar te leggen. Wellicht aanleiding om de evenementen nog sterker te maken. Verbindingen maken. Horeca Appingedam zorgt voor een hapje en een drankje. Sponsoren / subsidieverstrekkers (Loket Leefbaarheid, Kansrijk Groningen, Centrum Veilig Wonen, SPAA, SNS Fonds Eemsmond, Provincie Groningen, Horeca Vereniging Appingedam en de Gemeente Appingedam), hebben zich bijzonder positief over dit initiatief uitgelaten. Een uniek project.

De diverse organisaties kunnen zich per mail aanmelden bij Hans Meijer (hansmeijer27@gmail.com) of Kees Bijmolt (keesbijmolt@live.nl) onder vermelding van naam van de coördinator en hoeveel vrijwilligers bij het evenement betrokken zijn. Naderhand wordt dan naar het exacte aantal gevraagd die op 6 oktober komen met een opgave van de namen. De toegangskaarten zullen namelijk persoons-gebonden zijn.Back to top button