fbpx
1.2 C
Delfzijl
maandag 30 maart 2020
Home Algemeen Tien jaar graven opknappen in Loppersum

Tien jaar graven opknappen in Loppersum

Loppersum – Op woensdagochtend 10 mei vindt de feestelijke aftrap plaats van het tiende seizoen van het Lopster begraafplaatsproject. Dit jubileum wordt gevierd door de vrijwilligers in het bijzijn van afgevaardigden van verschillende ondersteunende organisaties.
Rondom het begraafplaatsproject is in de loop der jaren een vast team van vrijwilligers gegroeid dat gedurende het seizoen (van mei tot en met september) twee keer per week ‘op de begraafplaats ligt’.

De vrijwilligers zetten scheefgezakte stenen weer recht, dichten barsten, verwijderen onkruid en beschilderen de verweerde stenen opnieuw. Dat laatste is soms een heel gepuzzel, omdat de belettering door weer en wind onleesbaar is geworden. Het begraafplaatsproject Loppersum is een van de eerste geweest in de regio en heeft sinds de oprichting veel navolging gekregen in naburige dorpen. Verschillende organisaties, zoals Landschapsbeheer, het Eenkemafonds, de Provincie en de gemeente hebben het project financieel ondersteund.

De vrijwilligers en genodigden blikken op 10 mei op een feestelijke manier terug op al het werk dat in de voorgaande jaren is verzet. Drie dagen later, op zaterdag 13 mei, gaan de
werkzaamheden van het tiende seizoen begraafplaatsproject daadwerkelijk van start.

Advertenties