zaterdag 23 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Feestelijke start bouw kindcentrum Delfzijl West

Delfzijl – Vandaag was de feestelijke start van de bouw van het nieuwe kindcentrum Delfzijl West aan de Jachtlaan in Delfzijl. Het nieuwe kindcentrum biedt straks onderdak aan de basisscholen OBS De Optimist, CBS Ravelijn en KBS Sterre der Zee en twee peuteropvanggroepen van Kids2b. Wethouder Jan Menninga heeft samen met enkele leerlingen van de scholen en een kleuter van de peuteropvang de naamborden van de scholen en Kids2b opgehangen. Bovenaan hangt het bord ‘Kindcentrum Delfzijl West’ die alle palen met daarop de borden van de scholen en Kids2b met elkaar verbind. Leerlingen, docenten en ouders hebben de starthandeling via een livestream gevolgd vanuit de klassen en thuis.

Trots dat de bouw gestart is
Wethouder Jan Menninga: ” Geweldig dat we nu ook hier begonnen zijn met de bouw van een kindcentrum. In dit gebouw komen drie scholen en de peuteropvang van Kids2b. We hebben gezamenlijk de afgelopen jaren de plannen voor dit nieuwe kindcentrum uitgewerkt. Ik ben er dan ook trots op dat de bouw gestart is. Ook dit kindcentrum is straks klaar voor de toekomst!”

Voormalige gebouw De Windroos onderdeel van het nieuwe kindcentrum
Het voormalige gebouw van De Windroos maakt onderdeel uit van het nieuwe kindcentrum en is meegenomen in het ontwerp. Het gebouw wordt daarvoor bouwkundig versterkt.

Scholentransitie
De gemeente maakt het basisonderwijs toekomstbestendig door een groot aantal basisscholen onder te brengen in kindcentra, waarin basisonderwijs en kinderopvang zijn samengebracht. Hierdoor is opvang en onderwijs onder één dak voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Met de scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijsklimaat, duurzaamheid en een toekomstbestendige omgeving voor kinderen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de gehele scholentransitie of kindcentrum Delfzijl West op eemsdelta.nl/scholentransitie.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,307VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
DierDier
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle