donderdag 21 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

OM eist cel voor marktplaatsoplichting tegen 30-jarige Delfzijlster

Groningen – Een dertig jarige man uit Delfzijl hangt voor marktplaatsoplichting, vervalsing van een geschrift en belaging een celstraf van acht maanden boven het hoofd. De officier van justitie eist dat de helft hiervan voorwaardelijk is. Elf mensen deden aangifte van oplichting via internet.

Ze kochten zilveren munten, kostbaar servies of bestek en kregen rommel of niets toegestuurd. Een bedrijfsfoutje, zei de Groninger tegen de rechter. Hij was een eerlijke handelaar die zijn spul via internet verkocht.

Hij deed dit met twee compagnons. Wie? Dat wilde de man niet zeggen. De rechter hield de man voor dat de advertenties die hij plaatste ook niet altijd klopten. ‘U biedt munten aan, afkomstig van een erfenis. Maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn’, zei de rechter. ‘Tja, dat verkoopt gewoon beter’, antwoordde de man.

Treiteren van zijn buurvrouw
De man was van oktober 2014 tot februari 2019 actief op de handelssite Marktplaats. De man stond ook terecht voor het vervalsen van een loonstrook van een bedrijf waar hij niet werkzaam was. Hij hoopte op een lening van 35.000 euro, om zijn schulden te betalen. De vervalsing werd ontdekt.

De officier van justitie verweet de man ook het treiteren van zijn buurvrouw. Van februari tot augustus 2019 gooide hij afval bij de buren over de schutting, rammelde aan de schutting of aan hun voordeur. De reden: door hen had hij te weinig ruimte om zijn auto in- of uit te laden.

De man werd uiteindelijk in 2020 aangehouden nadat Alberto Stegeman in zijn televisieprogramma aandacht besteedde aan de Delfzijlster.

(ADP)

Lees ook: Programmamaker Alberto Stegeman ontmaskert verdachte van internetoplichting

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,306VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
KlussenKlussen
DierDier
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle