Faillissement Big Bazar leidt niet tot doorstart

Delfzijl – De koopjesketen Big Bazar zal geen doorstart maken na het faillissement. De curatoren hebben aangegeven dat slechts één partij interesse toonde om de winkelketen voort te zetten. Deze partij bood echter een bedrag dat volgens de curatoren niet toereikend was voor de overgebleven voorraad van Big Bazar, waardoor zij de bieding niet accepteerden.

Er bevindt zich momenteel één Big Bazar-filiaal in de gemeente Eemsdelta, gelegen aan de Wending in Delfzijl. De curatoren benadrukken aan het personeel dat hun voornaamste verantwoordelijkheid is om zoveel mogelijk middelen uit de boedel te genereren om schuldeisers te kunnen betalen. Dit heeft geleid tot de beslissing om geen deal te accepteren waarbij een koper slechts een fractie zou betalen van de oorspronkelijke inkoopwaarde van de overgebleven goederen.

Het blijkt dat andere partijen die de afgelopen weken contact hebben opgenomen met de curatoren, geen interesse hadden om de winkels voort te zetten, maar slechts wilden investeren in de voorraad. Ook met deze partijen werd geen overeenkomst bereikt vanwege ontoereikende financiële voorstellen.

Back to top button