Expositie ‘Vrouwen in beeld’ geopend in Museum Stad Appingedam

Appingedam – Op vrijdag 12 mei is de eerste tentoonstelling van hobby- of amateurkunst geopend in het Museum Stad Appingedam.

Vanwege het 75-jarig jubileum van het museum worden tal van activiteiten georganiseerd, waaronder tentoonstellingen waarin niet-beroeps kunstenaars hun werk kunnen tonen aan het publiek. Het museum heeft hiervoor maanden terug een oproep gedaan en de respons was zo groot, dat het programma in 2018 voortgezet zal worden. Elke twee maanden zal een nieuwe expositie ingericht worden, meestal met het werk van twee exposanten tegelijkertijd.

De eerste tentoonstelling heeft als titel ‘Vrouwen in beeld’: er zijn vrouwenbeelden te zien van Josephine Wortelboer uit Schildwolde en schilderijen van vrouwen van de hand van Jan Freese uit Delfzijl. Josephine maakt al jaren beelden van vrouwen, met name in keramiek. Als zij glazuren gebruikt, maakt zij die zelf en ook de raku-stooktechniek past zij veelvuldig toe, zij geeft hier ook workshops in. Het resultaat is een grote variatie aan vrouwenbeelden, soms realistisch, soms geabstraheerd maar altijd met een eigen karakter, versterkt door hun houding en de techniek waarin ze zijn uitgevoerd. Jan schildert al jaren voor zijn plezier, hij noemt zichzelf een ‘zondagsschilder’. Zijn inspiratie vindt hij overal: in de muziek die hij beluistert tijdens het schilderen, in foto’s, reizen, herinneringen..elk schilderij vertelt een eigen verhaal.

De tentoonstelling is ingericht op de verdieping van het museumpand aan de Dijkstraat en is te zien tot en met 25 juni. De tentoonstelling over de hangende keukens is nog te zien tot en met 28 mei en de mini-tentoonstelling van Kunstige eieren tot en met 21 mei.

Back to top button