fbpx
16.8 C
Delfzijl
zaterdag 04 juli 2020
Home Agenda tips Afsluiting project ‘muziek aan de basis’ met groot concert in Eelwerd

Afsluiting project ‘muziek aan de basis’ met groot concert in Eelwerd

Appingedam – Op zaterdagavond 20 mei 2017 wordt het muziekeducatie project ‘muziek aan de basis’ groots afgesloten. Zo’n 120 leerlingen van groep 5 van verschillende basisscholen in Appingedam geven dan een concert in de grote zaal van sportcentrum Eelwerd aan de Opwierderweg. Het concert begint om 19:00 uur en is gratis toegankelijk.

Het Slagwerkensemble Appingedam en het Damster Stedelijk Harmonie Orkest zijn in het schooljaar 2015-2016 begonnen met het project ‘muziek aan de basis’. Dit in samenwerking met de basisscholen in Appingedam. Doel van het project is om kinderen uit groep 5 van de basisscholen in Appingedam en omgeving met elkaar en met andere mensen in contact te laten komen door samen muziek te maken. Tevens willen de muziekverenigingen kinderen de kans geven te ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken en zich te ontwikkelen op sociaal gebied. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, het fonds Leefbaarheid en de Rabobank.

Het project bestaat uit wekelijkse muzieklessen op school. Daarnaast wordt er elk kwartaal een concert of play-in georganiseerd. Hierbij schuiven ook meerdere leden van de beide muziekverenigingen aan. Zo wordt er een verbinding gemaakt tussen jong en oud en ervaren de kinderen hoe het is om optredens te geven.

Advertenties