fbpx
12.8 C
Delfzijl
zaterdag 19 oktober 2019
Home 112-nieuws Drie verdachten van de overval op de Aldi in Delfzijl komen voorlopig...

Drie verdachten van de overval op de Aldi in Delfzijl komen voorlopig niet vrij

Groningen – De drie verdachten van de overval op de Aldi op de Wending in Delfzijl komen voorlopig niet vrij, dat werd bekend tijdens die pro-formazitting die donderdag werd gehouden. De drie mannen uit Rotterdam, Alkmaar en Delfzijl worden ervan verdacht op 23 november 2018 het personeel met een vuurwapen te hebben bedreigd en zouden vierduizend euro buit hebben gemaakt.

Verschanst in badkamer
Korte tijd later werden de verdachten aangehouden in een woning aan het Schuitenzand. Daar werden ze door de politie aangetroffen in een gesloten badkamer, waar ook geld en wapens werden aangetroffen. Uit onderzoek bleek hun DNA op de goederen te zitten.

Camerabeelden te onduidelijk
Twee verdachten, die bij de pro-formazitting aanwezig waren, ontkennen iets met de overval te maken te hebben. Volgens de advocaten van de mannen zijn de camerabeelden te onduidelijk en is het niet mogelijk om daar uit op te maken dat het om de twee verdachten gaat.

Afspraak voor overval Aldi in telefoon
Volgens de officier van justitie is er geen twijfel mogelijk dat deze drie verdachten de daders van de overval zijn. Ook al is de kwaliteit van de beelden niet optimaal betekend dit niet dat de verdachten onschuldig zijn, ze passen in het signalement. Tevens geeft de officier aan dat een van de verdachten zelfs ‘Aldi-afspraak’ in de agenda van zijn telefoon had staan.

De inhoudelijke behandeling van de zaak volgt in mei.

Lees ook: Vier verdachten aangehouden na overval Delfzijl

Advertenties
Advertenties