fbpx

Update: Vier verdachten aangehouden na overval Delfzijl (video)

Delfzijl – De politie heeft na de overval op een supermarkt aan de Wending in Delfzijl vier verdachten aangehouden. Al snel na de overval kon nabij het treinstation in Delfzijl een verdachte worden aangehouden.

Korte tijd later werd de omgeving van een flat aan het Schuitenzand afgezet door de politie. Er werd gewacht op een politiehond waarna meerdere woning in de flat werden gecontroleerd. Bij de derde woning werd niet open gedaan waarna de politie de deur forceerde.

In de woning waren drie mannen aanwezig een 29-jarige man uit Delfzijl, een 36-jarige man uit Rotterdam en een 33-jarige man uit Alkmaar, alle drie werden aangehouden en worden overgebracht naar het politiebureau.

Naast de drie verdachten die in de woning werden aangehouden werd op het station van Delfzijl nog een 17-jarige jongen uit Delfzijl aangehouden. Hij voldeed aan het signalement en reageerde zenuwachtig op de agenten. De jongen bleek op het moment van de aanhouding in het bezit te zijn van een stroomstootwapen. De politie onderzoekt nog of hij ook bij de overval is betrokken. De jongeman zal in ieder geval vervolgd worden voor verboden wapenbezit.

Overval
Rond twintig over acht kwamen twee gemaskerde mannen de Aldi supermarkt aan de Wending binnen. De overvallers bedreigden het personeel en sloegen daarna te voet op de vlucht.

Slachtofferhulp
Voor het winkelpersoneel en een winkelende mensen die getuigen waren van de overval wordt slachtofferhulp geregeld.

 

 

 

Back to top button