Door brand getroffen roeivereniging Neptunus goede doel van Noord-Groninger Sportgala

Appingedam – Zeil- en roeivereniging Neptunus uit Delfzijl wordt tijdens de zesde editie van het Noord-Groninger Sportgala door de stichting EemsmondSport Delfzijl als goede doel gepresenteerd. De club kreeg in december met een brand te maken. Roeiloods en tientallen boten gingen daarbij in vlammen op. Neptunus zal tijdens het gala een verloting organiseren. De opbrengst daarvan gaat naar de vereniging.

Het gaat overigens goed met de stemronde van het Noord-Groninger Sportgala. Er zijn inmiddels bijna 6000 stemmen geteld. In verhouding tot vorig jaar hebben meer mensen een stem op een van de sporters uitgebracht en kan volgens het bestuur vastgesteld worden dat er nog steeds een stijgende lijn zit in de animo voor de verkiezing.

Het gala vindt plaats op vrijdag 8 februari in de Nicolaikerk in Appingedam. Tijdens de verkiezing van de sportman-, sportvrouw, sporttalent en sportploeg van het jaar vindt tevens een optreden plaats van zanger René Becker. Wethouder Lea van der Tuin van Appingedam zal, geassisteerd door Miss EemsmondSport Anne Kamminga, de prijzen overhandigen.

De stichting heeft een onderdeel aan het programma toegevoegd en dat is de uitreiking van de oeuvreprijs. De award wordt door wethouder Harmannus Blok van de nieuwe gemeente Het Hogeland overhandigd en is een beloning voor sportieve prestaties die de afgelopen jaren zijn geleverd.

EemsmondSport heeft de laatste jaren een enorme vlucht doorgemaakt. De website van de stichting trekt steeds meer bezoekers. Het bestuur benadrukt dat die groei alleen maar mogelijk is dankzij de inzet van de vrijwilligers. ‘Zonder hen zijn we nergens en daar zijn we ze dan ook ontzettend dankbaar voor’, aldus voorzitter Nanko Kiel.

De presentatie van het sportgala is in handen van Theo Sikkema. Het Noord-Groninger Sportgala begint 8 februari om 20.30 uur. De zaal gaat om 20.00 uur open. Stemmen kan nog tot en met woensdag 6 februari.

Back to top button