fbpx
8.6 C
Delfzijl
20 januari 2021 20:30

Donatie Soroptimistclub “de Eemsmond” voor Stichting de Vrolijkheid

Delfzijl – Afgelopen week mocht Stichting de Vrolijkheid een cheque van € 1500.00 in ontvangst nemen van Soroptimistclub “de Eemsmond”.

Hun missie luidt: ‘Stichting de Vrolijkheid verzorgt kunstzinnige en creatieve activiteiten voor en met de kinderen en jongeren in Nederlandse asielzoekerscentra. Op structurele wijze creëren we een veilige omgeving waarin kinderen weer kind kunnen zijn, positieve ervaringen op kunnen doen en hun talenten kunnen ontwikkelen. Onze activiteiten dragen bij aan de veerkracht van de kinderen die noodgedwongen in een azc wonen.’

Laat die missie nu net uitstekend aansluiten bij het Soroptimisme. Soroptimist International is een wereldwijde serviceclub voor werkende vrouwen. De club werd in 1921 opgericht in navolging van de Rotary omdat vrouwen geen lid konden worden van deze serviceclub. De naam Soroptimist is een samenvoeging van twee Latijnse woorden en wil zeggen: Sorores (zusters) die het optimum (beste) nastreven.

Wereldwijd zijn circa 93.000 vrouwen lid van de overkoepelende organisatie: Soroptimist International. Nederland telt ruim 3300 leden in 101 clubs. Als lid verbind je je aan het verbeteren van de mensenrechten, in het bijzonder die van vrouw en kind.

Soroptimistclub “de Eemsmond” is dan ook bijzonder blij dat ze deze donatie konden doen. Met name met de jaarlijkse boekenmarkt in Bierum op de laatste zaterdag van de zomervakantie wordt veel geld gegenereerd om de diverse doelen te kunnen steunen. Zo is er afgelopen week ook een cheque van € 500.00 naar Stichting Kledingbank Maxima Delfzijl!

Volg ons op

10,792FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten