dinsdag 3 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Dodenherdenking Gemeente Eemsdelta bij oorlogsmonument in de Wijkstraat in Appingedam

spot_img

Appingedam – vandaag, 4 mei, hebben we alle Nederlandse oorlogsslachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord in oorlogssituaties en bij vredesmissies herdacht. Dit gebeurt bij de verschillende oorlogsmonumenten in de dorpen en wijken van de gemeente Eemsdelta. Vanwege de coronamaatregelen was er bij de herdenkingen geen publiek aanwezig. We roepen op om thuis mee te herdenken en indien mogelijk de vlag halfstok te hangen.

De herdenking in de stad Appingedam bij het oorlogsmonument aan de Wijkstraat was via een livestream op de Facebookpagina en de website van de gemeente Eemsdelta te volgen. In het programma waren beelden te zien van kransleggingen eerder op de dag in de voormalige gemeenten Delfzijl en Loppersum. Daarnaast hield burgemeester Gerard Beukema een toespraak, er is een bijdrage van leerlingen Suzanne Visser en Willemijn Stoppels van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum en een kort verhaal van Els Zwerver uit Loppersum, bekend van haar boek ‘Opgroeien in de oorlog’. Ook worden kransen gelegd bij het oorlogsmonument in de Wijkstraat.

Vertegenwoordigers van de gemeente Eemsdelta hebben bij alle oorlogsmonumenten in de gemeente een krans gelegd.

Eerbetoon op alle graven
De gemeente Eemsdelta heeft witte geraniums op alle graven van de oorlogsslachtoffers op de begraafplaatsen in de gemeente geplaatst.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,267VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
KlussenKlussen
DierDier
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten