Diverse activiteiten voor de jeugd in de gemeente Eemsdelta tijdens de voorjaarsvakantie

Eemsdelta – In de gemeente Eemsdelta staan in de voorjaarsvakantie die volgende week begint diverse leuke en uitdagende activiteiten voor de jeugd van 6 tot en met 17 jaar op het programma.

De Winter Games hebben als doel om, met extra sport- en spelactiviteiten, kinderen en jongeren in beweging te brengen. De gemeente, JongGOUD Eemsdelta, Sport4connect, Huis voor de Sport, Cadanz Welzijn en Jimmy’s hebben daartoe de handen ineengeslagen.

Tijdens de coronapandemie krijgen kinderen en jongeren vooral te horen wat er allemaal niet mag én niet kan, is de achterliggende gedachte. ‘Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven zodat ze positiever de donkere wintermaanden door kunnen komen’, laat de organisatie weten. ‘Juist tijdens deze pandemie is bewegen cruciaal. We zijn meer binnen en bewegen minder, dit is helaas ook zo bij kinderen en dat is zowel fysiek als mentaal geen goede ontwikkeling. Kinderen en jongeren mogen tot 18 jaar buiten sporten’.

De activiteiten worden gestimuleerd en gefinancierd vanuit de overheid en de gemeente.

Overzicht activiteiten
Meedoen aan de activiteiten, die in tijdsblokken plaatsvinden, kan alleen via opgave vooraf. Meer informatie over de activiteiten is te vinden op de Instagram en/of Facebook pagina van JongGOUD Eemsdelta.

Of bekijk hier het programma en contact gegevens.

Back to top button