zaterdag, oktober 16, 2021
11.3 C
Delfzijl

Demonstraties en proefjes tijdens wetenschapsdag op het Theda Mansholt College

Delfzijl – De vakgroep Science van het vmbo van het Theda Mansholt College organiseerde een Wetenschapsdag voor alle 3e klas leerlingen op het vmbo. Er waren verschillende bedrijven, scholen en organisaties uitgenodigd om demonstraties, workshops en lezingen te houden over innovatieve ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

Demonstraties met vloeibaar stikstof
De leerlingen werden welkom geheten door Koning Willem Alexander en Koningin Maxima, twee docenten hadden zich verkleed. Het werd een knotsgekke opening van de Wetenschapsdag. De leerlingen gingen in groepjes langs verschillende actieve lezingen. Zo was er een truck (van HANN) met informatie over gezondheidszorg waarbij je zelf een gezondheidscheck kon doen.

Leerlingen konden een auto bekijken die op waterstof rijdt. Hier was veel interesse voor. ‘Ik vind het wel jammer dat zo’n auto geen geluid maakt, dat mis ik toch wel’, volgens een leerling. Verder werden er vragen gesteld over de actieradius van de waterstofauto. Ook de voor- en nadelen werden genoemd. Tevens waren er demonstraties met vloeibaar stikstof en vertelde iemand over zijn leven met een handprothese. “Insecten proeven” was een kookdemonstratie met insecten als belangrijkste ingrediënt. Er waren veel dappere leerlingen die proefden van bonbons met meelwormen en gekaramelliseerde sprinkhanen. Het was een zeer geslaagde interessante dag.

De leerlingen zijn immers de groep die deze ontwikkelingen later in hun carrière in de praktijk vorm gaan geven.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,301VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
spot_img
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
WonenWonen
DierDier
KlussenKlussen
AutoAuto