DELTA Netwerk opent Glasvezel Informatiepunt in Appingedam

Appingedam – Vrijdagochtend vond de opening plaats van het Glasvezel Informatiepunt van DELTA Netwerk in Appingedam. De opening werd verricht door Geert Bijleveld, voorzitter scholengroep Marenland en Marcel Rijpstra, Projectleider DELTA Netwerk.

Geert Bijleveld onderstreepte bij de opening het belang van goede en stabiele internetverbinding: “De lockdown heeft het belang aangetoond dat een goede verbinding met het internet voor iedereen noodzakelijk is, ongeacht het inkomen. Tijdens de lockdown merkten we op de scholen dat niet elke leerling de beschikbaarheid had over een goede verbinding om bijvoorbeeld online lessen te kunnen volgen, hier valt veel winst te behalen met de aanleg van glasvezel in de wijken in de gemeente Eemsdelta”.

Inwoners kunnen bij het Glasvezel Informatiepunt aan de Dijkstraat 53 in Appingedam terecht over advies over glasvezel en alle zaken die daarbij horen of hulp bij het afsluiten van een abonnement. De adviseurs van DELTA Netwerk staan voor u klaar. Inwoners kunnen ook direct een afspraak maken via het telefoonnummer: 06 18 85 74 69 of gewoon binnenlopen zonder afspraak, maar mogelijk kan het op dat moment druk zijn.

Over de glasvezelcampagne
In februari werd het startsein gegeven voor de glasvezelcampagne in Appingedam en zijn alle inwoners geïnformeerd over de aanleg van het snelste glasvezelnetwerk van Nederland. DELTA Netwerk is voornemens bij alle woningen een gratis glasvezelaansluiting in huis te plaatsen. Dus ook woningen waarvan de bewoners zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement kunnen een aansluiting krijgen. Ze hoeven hiervoor alleen maar de deur open te doen voor de schouwer die samen met de bewoner bepaalt waar de aansluiting in huis komt.

Om gelijk of in de toekomst gebruik te kunnen maken van glasvezel, dient men wel een abonnement af te sluiten bij een van de deelnemende telecomaanbieders. Om de aanleg te vieren kunnen de inwoners nog tot 23 mei gebruik maken van het DELTA actieaanbod: internet en tv eerste 3 maanden € 10 per maand.

Kijk voor meer informatie over de aanleg van het glasvezelnetwerk op deltanetwerk.nl.

De openingstijden Informatiepunt zijn: Woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur.
Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur.

Back to top button