fbpx
12.7 C
Delfzijl
maandag 13 juli 2020
Home Algemeen Delfzijlster schoolkinderen dit voorjaar uit en thuis bij FC Groningen

Delfzijlster schoolkinderen dit voorjaar uit en thuis bij FC Groningen

Delfzijl – De gemeente Delfzijl sponsort het initiatief ‘Uit en Thuis’ van FC Groningen. De voetbalclub nodigt in dit kader maximaal 200 leerlingen uit groep zeven van de Delfzijlster basisscholen uit om een voetbal wedstrijd te bezoeken. Daarnaast komen de spelers van FC Groningen met de spelersbus op bezoek komen in de gemeente. Het initiatief stond eerder gepland voor eind 2016 jaar gepland maar is verschoven naar dit voorjaar. “Met de deelname aan dit initiatief wil de gemeente de levendigheid in de gemeente bevorderen, kinderen op een positieve manier in aanraking laten komen met sport en een gezonde levensstijl bevorderen’, aldus Delfzijlster wethouder Jan Menninga. ‘

‘Gezond scoren’, ‘Make-A-Wish’ en een voetbalclinic

De voetbalwedstrijd waarvoor de voetbalclub de kinderen uitnodigt, staat in het teken van de gemeente Delfzijl. Een tribune wordt omgedoopt in de Delfzijl-tribune. De club koppelt haar bezoek aan de gemeente aan twee activiteiten: ‘Gezond scoren’en ‘Make-A-Wish’. ‘Gezond Scoren’ is een gezondheidsproject voor basisschoolkinderen waarbij spelers van FC Groningen kinderen stimuleren om (meer) te bewegen en gezond te eten. Met ‘Make-A-Wish’ worden hartenwensen van kinderen, tussen 3 en 18 jaar, met een levensbedreigende ziekte vervuld. Naast deze activiteiten gaan trainers van FC Groningen met assistentie van twee-spelers uit de A-selectie een voetbalclinic verzorgen.

Activiteiten starten in april

De activiteiten in het kader van ‘Uit en Thuis’ starten in april. De gemeente draagt 5.000 euro bij, de helft van het benodigde bedrag. Lokale sponsoren brengen de andere helft op.

Advertenties