Delfzijlster aangehouden na straatroof in Numansdorp

Numansdorp  – Woensdagmiddag werd in Numansdorp een jongen beroofd van zijn telefoon en geld, al snel wist de politie twee verachten aan te houden. De twee aangehouden verdachten kwamen uit Delfzijl en Farmsum. Het slachtoffer (14 jaar) liep om 17.00 uur op de Rijksstraatweg in Numansdorp toen hij werd aangevallen door de twee mannen. Zij namen hem met geweld zijn geld af en gingen er toen hardlopend vandoor met in hun kielzog het slachtoffer.

Een automobilist die dit een vreemd tafereel vond stapte uit en vroeg aan het slachtoffer wat er aan de hand was. Die gaf aan beroofd te zijn en beiden vervolgden lopend de achtervolging.

De twee daders voelden de hete adem in de nek en probeerden te vluchten via een tuin. Daar liep het voor hen echter dood en zij zaten als ratten in de val. Het slachtoffer en de getuige hebben er met behulp van andere burgers voor gezorgd dat de twee berovers geen kant op konden tot de politie arriveerde. Die kon de twee verdachten, 17 en 18 jaar oud gemakkelijk aanhouden en boeien.

 

Back to top button