fbpx
11 C
Delfzijl
24 oktober 2020 11:03

Rijkswaterstaat start maandag met groot onderhoud bruggen zeesluizen Farmsum

Farmsum – Maandag 16 oktober a.s. starten Rijkswaterstaat en de provincie Groningen met het groot onderhoud van de twee buitenhoofdbruggen van het sluizencomplex in Farmsum. Tijdens de werkzaamheden zijn de twee buitenhoofdbruggen van 16 oktober t/m 10 november geheel afgesloten voor het werkverkeer. Om ook de binnenhoofdbruggen in de Oosterveldweg te ontlasten wordt een adviesroute ingesteld. Voor de scheepvaart wordt de kleine kolk buiten gebruik gesteld. Pleziervaart of de kleinere beroepsvaart kan gebruikmaken van de naastgelegen grote kolk.

De aannemer BSB Staalbouw uit Burgum heeft voorbereidingen getroffen zodat er met zo weinig mogelijk hinder voor het wegverkeer kan worden gewerkt. In eerste instantie zouden de werkzaamheden twee maanden in beslag nemen, maar door slim te werken heeft de aannemer dit tot vier weken werken op locatie terug kunnen brengen.

Omleidingsplan

In overleg met de bedrijven en de hulpdiensten is er een verkeersplan gemaakt. Dit verkeersplan voorziet zoveel mogelijk in het ontlasten van de bruggen in de Oosterveldweg over de zeesluizen tijdens deze periode en bestaat globaal uit onderstaande maatregelen.

  • Vanaf de A7 wordt aangegeven dat het verkeer naar Delfzijl bij voorkeur via de N33 rijdt.
  • Op de kruising N992/N362 wordt aangegeven dat Delfzijl via de N362/N33 te bereiken is en het industrieterrein Oosterhorn via de N992/Kloosterlaan.
  • In Delfzijl wordt op de kruisingen van de Hogelandsterweg en de N997 aangegeven dat verkeer richting de A7 via de N33 dient te rijden.
Hoofdvaarweg Lemmer – Delfzijl

Zeesluis Farmsum is onderdeel van de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl en is één van de belangrijkste waterwegen van ons land. Rijkswaterstaat is eigenaar en beheerder van de vaarweg.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

Illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen bij minderjarige jongen

Appingedam - Handhavers hebben donderdagmiddag bij een minderjarige jongen in Appingedam een hoeveelheid illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen. De politie werd erbij gehaald...