Artist impression architectenbureau Jongsma/Dijkhuis

Delfzijl – Tien maanden na de grote brand in het centrum van Delfzijl is er een passend ontwerp gevonden voor de nieuwbouw op de hoek van de Landstraat en de Poststraat.

Architectenbureau Jongsma/Dijkhuis uit Delfzijl heeft een pand ontworpen wat past in het straatbeeld van Delfzijl. Van buiten lijkt het alsof het gebouw bestaat uit drie smalle panden, maar achter de voordeur huizen straks drie ruime winkels, dit is een winkelpand minder dan voorheen. Voor het ontwerp is een mengelmoes van stijlen gebruikt. Zo bevat het een gemixte architectuur van de Amsterdamse School, klassiek en modern. Er is vooral gekeken naar de functionele van het ontwerp. De appartementen boven de winkels zijn straks bereikbaar via een eigen trappenhuis en lift, iets wat bij het vorige pand niet het geval was.

Voordat er kan worden gestart met de bouw moet de grond worden gesaneerd. In het afgebrande pand zat lood verwerkt, dit is door de brand in de bodem terecht gekomen. Als alles volgens planning verloopt kan er begin volgend jaar worden gestart met de bouw.

Advertenties