De Jonge Onderzoekers Eemsdelta start met hout en elektronica op donderdagmiddag na de herfstvakantie

Appingedam – Na een verhuizing van het technieklokaal in het Noorderpoortgebouw naar de Eemsdelta Campus Club aan de Pastorielaan 2 in Appingedam, gaan De Jonge Onderzoekers Eemsdelta weer van start vanaf donderdagmiddag 27 oktober.

Omdat de nieuwe locatie wennen is voor medewerkers en deelnemers is de start rustig. Het startaanbod bestaat uit een basiscursus hout en een (basis)cursus elektronica. De werkstukken die op het programma staan, zijn in een paar middagen te maken.

Bij hout is het startwerkstuk een pennenbak. Deelnemers leren nauwkeurig meten, aftekenen, zagen, schuren en spijkeren. Het eindresultaat is een stevige pennenbak die jarenlang meegaat.

Wie dol is op elektrisch speelgoed en nieuwsgierig is hoe dit werkt, zit goed bij de (basis)cursus elektronica. Stroomkringen, serie- en parallelschakelingen, weerstanden, schakelaars, schakelborden, solderen van elektronica; het komt allemaal aan bod. Door zelf met elektronica te experimenteren leren deelnemers begrijpen hoe apparaten waar elektronica in zit werken. De theorie wordt toegepast in grappige kleine werkstukken met lampjes, zoemers of motortjes. Deelnemers die de basiscursus al hebben gedaan, krijgen activiteiten passend bij hun voorkennis en ervaring.

Meer informatie over de activiteiten van De Jonge Onderzoekers Eemsdelta is te vinden op https://www.djog.nl/eemsdelta/hout-en-elektronica/.

Back to top button