10.1 C
Delfzijl
13 mei 2021 00:45

Dames volleybalvereniging Trias komen tekort tegen koploper Emmen

Appingedam – In een aantrekkelijke wedstrijd met goed volleybal hebben de dames van volleybalvereniging TRIAS redelijk kansloos verloren van koploper en toekomstig kampioen Emmen.

In een redelijk met publiek gevulde sporthal Eelwerd moesten de dames van TRIAS het donderdagavond 25 februari opnemen tegen titelkandidaat Emmen.

Emmen heeft inmiddels een redelijke marge opgebouwd naar alle concurrenten en kan zich zo goed als zeker op gaan maken voor een kampioenschap en promotie. TRIAS zelf wil nog graag aanspraak maken op een tweede plek om zodoende eventueel ook nog kans op promotie te maken.

Het verschil in kwaliteit was op voorhand duidelijk maar TRIAS wilde toch proberen het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken en zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen.

TRIAS had in de uitwedstrijd geleerd dat indien de jonge meiden uit Emmen onder druk komen te staan ze meer fouten gaan maken. De opdracht was dan ook om met veel risico in serve en aanval de tegenstander onder druk proberen te zetten.

In de eerste set kwam hier vooralsnog weinig van terecht. TRIAS leek onder de indruk en begon te nerveus aan de wedstrijd wat resulteerde in te veel serve en aanvalsfouten en niet attent genoeg verdedigen. In de tweede helft van de eerste set kwamen de dames uit Delfzijl/Appingedam weliswaar beter in hun spel maar dat mocht uiteindelijk niet meer baten(17-25)

Vanuit de coaches werd nogmaals de nadruk gelegd op het onder druk zetten van de tegenstander en vooral de lijn van de twee helft eerste set proberen door te trekken. Dat lukte prima en er was plots sprake van een echte wedstrijd waar het verschil in kwaliteit door TRIAS werd gecompenseerd door vechtlust en de wil om er iets van te maken. In een gelijk opgaande strijd waarbij Emmen inderdaad onder druk kwam te staan en meer fouten ging maken ging de serve bij een stand van 23-23 over naar Emmen. De uitspelend ploeg serveerde gelukkig op de net rand waarna de bal net over het net in het veld bij TRIAS stuiterde. 24-23 en set point voor Emmen dus.

De aansluitende serve werd met veel druk geserveerd en zo ging het setpunt en de setwinst naar Emmen. (23-25)

Emmen had daarmee weer voldoende zelfvertrouwen getankt en speelde de volgende 2 sets zeer goed verzorgd volleybal. TRIAS gaf nooit op en speelde verdienstelijk maar was niet opgewassen tegen het geweld van Emmen. De derde en vierde set gingen overtuigend naar de Drenten met respectievelijk 15-25 en 14-25.

Overall een overtuigende en verdiende overwinning voor de gasten uit Emmen.

TRIAS mag de komende weken gaan strijden voor plek 2 wat nog een lastig klus gaat worden. Donitas en Volklubol moeten dan nog op de ranglijst gepasseerd worden.

De eerst volgende wedstrijd van de dames is op 5 maart in Eelwerd tegen Sudosa Desto uit Assen.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
KlussenKlussen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
AutoAuto

Populaire berichten