Welk collageen poeder kun je het beste kopen?

Nederland – Collageen poeders: een hype of een blijvertje? Feit is dat steeds vaker op beauty websites de beste collageen poeder supplementen worden uitgelicht, met name omdat collageen poedertjes een nieuw wondermiddel zouden zijn om de huid jong en rimpelvrij te houden. De meeste mensen weten niet dat collageen ook zelf door je lichaam wordt aangemaakt, dus waarom zou je dan ook nog collageen supplementen innemen? Daar is een goede reden voor.

Waarom collageen poeder kopen?

Wanneer iemand de 25 jaar oud is gepasseerd, maakt zijn of haar lichaam minder collageen eiwit aan. Aangezien collagenen fungeren als lijm voor de huid en er ook zorgt dat je huid die mooie gladde uitstraling heeft en rimpels voorkomt, willen steeds meer mensen collageen poeder kopen om het collageen tekort aan te vullen.

Geen rimpels dankzij collageen poeder

De huid bestaat voor ongeveer 80% uit het collageen eiwit, en hiermee een belangrijke factor om een stevige huid te krijgen of te behouden. Door de werking van collageen poeder blijft de huid elastisch en bovenal rimpelvrij.

Collageen voor soepelere gewrichten

Toch zijn het niet louter beauty redenen waarom mensen collageen poeder kopen. Het collageen eiwit helpt je ook je botten, spieren, gewrichten en pezen soepel te houden.
Want niet alleen de huid wordt minder soepel als je 25 jaar oud wordt, ook je gewrichten en spieren kunnen vanaf deze leeftijd stijver aanvoelen.

Dankzij collageen poeder blijft de huid rimpelvrij.

Waarom géén collageen crème kopen?

Het klinkt zo mooi: collageen kopen, die als crème op je huid smeren, en vervolgens er jonger uitzien. De reclamemakers willen ons mooie dingen doen geloven, echter werkt collageen niet als anti-aging crème. Vandaar nooit die collageen kopen welke als cremes worden aangeboden. Collageen crème werkt niet, en is dus zonde van je geld.

Criteria voor beste collageen poeder

De best geteste collageen poeders zijn rundercollageen of viscollageen supplementen die zo min mogelijk (onnodige) vulstoffen hebben en zo natuurlijk mogelijk zijn. De enige écht nuttige toevoeging qua vitamines, is vitamine C. Vitamine C zorgt ervoor dat het collageeneiwit nog sneller in het lichaam wordt opgenomen, en dus nog beter werkt.

Beste getest: Herbolist collageen

Het premium collageen merk Herbolist voldoet aan al deze vereisten, en heeft daarom het predicaat ‘beste collageen poeder van 2022’ gekregen. Bovendien is het één van de meest voordelige rundercollageen poeders die er op dit moment verkrijgbaar zijn, dus dit supplement is zowel best getest als beste koop.

Waarom collageen poeder in plaats van tabletten?

Om de juiste hoeveelheid collageen in te nemen is het makkelijker om gewoon collageen poeder te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk een schepje met de juiste collageen dosering in je smoothie doen, terwijl je anders collageen tabletten moet inslikken wat de meeste mensen minder fijn vinden.

Collageen waarschuwing

Toch is er nog een belangrijke collageen waarschuwing om te delen. Het is niet zo dat je dankzij collageen poeder kopen vervolgens de hele dag kunt snacken of in de kroeg kunt hangen om er vervolgens toch nog jong en gezond uit te zien. Collageensupplementen werken het beste in combinatie met een gezonde levensstijl, dus voldoende groente en fruit en niet of zo min mogelijk alcohol nuttigen.



Back to top button