4.4 C
Delfzijl
27 februari 2021 11:36

CDA: Pak leegstand in Delfzijl aan

Delfzijl – De Statenfractie van het CDA Groningen en het CDA Eemsdelta willen dat de provincie zich inspant om de leegstand aan te pakken. Onlangs maakte het Rijk in de septembercirculaires van het gemeentefonds honderd miljoen euro vrij om de herstructurering van bedrijventerreinen en winkelcentra te ondersteunen. Aangezien in verschillende delen van de provincie Groningen leegstand voorkomt en de detailhandel zwaar getroffen wordt door de coronamaatregelen is deze vorm van ondersteuning in Groningen van groot belang.

“Het provinciebestuur moet in Den Haag aan de bel trekken om een fors deel van deze gelden naar Groningen te halen. Onze provincie kampt met krimpgebieden waar leegstand heerst en dreigt te groeien” aldus Robert de Wit, fractievoorzitter van de Statenfractie van het CDA Groningen.

In een kamerbreed aangenomen motie hebben de CDA Tweede Kamerleden Hilde Palland en Mustafa Amhaouch de regering opgeroepen om gemeenten met deze gelden in staat te stellen om leegstand te bestrijden. De afgelopen jaren is vanuit Delfzijl meerdere keren de noodklok geluid over de groeiende leegstand in dat gebied. Doordat de detailhandel in winkelgebieden hard wordt getroffen door de coronamaatregelen dreigt die problematiek de komende tijd verder te groeien. Daarmee is herstructurering van winkelcentra in deze regio hard nodig.

“Leegstand is ook in onze regio een probleem. We kunnen het ons dan ook niet veroorloven om dit soort kansen voor de nieuwe gemeente Eemsdelta te laten liggen. De lijnen zijn bij ons kort. Dat is de kracht van een lokale landelijke partij als het CDA” aldus lijsttrekker van het CDA Eemsdelta Pier Prins.

Volg ons op

10,928FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten