fbpx
donderdag 09 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Kapitein Goudkoorts bezorgd gratis pannenkoeken thuis

Steendam – Eind februari dit jaar is het voormalige paviljoen Boei 12 aan het Schildmeer overgenomen door ondernemer Paul van Essen uit Leek. Hij veranderde de naam in De Tijd Schildmeer. Een magazijn en garage op de benedenverdieping werden grondig verbouwd tot Café/kiosk Boei 12. Ook het restaurant en de feestzalen op de bovenverdieping zijn onherkenbaar verbouwd en hangen vol met onder andere honderden klokken. 

Veel voorspoed heeft hij echter nog niet gehad want veertien dagen nadat hij zijn handtekening had gezet onder het overname-contract werd hij geconfronteerd met de eerste lockdown. Dit was een fikse streep door de rekening. Na een mooi zomerseizoen werd hij wederom geconfronteerd met door de overheid opgelegde beperkingen. Hij is onverzettelijk en nog altijd van plan om van het voormalige paviljoen een volwaardig evenementencentrum met dito restaurant te maken. Reken er maar op dat na alle ellende het aan het Schildmeer bol zal komen te staan met vermaak en entertainment aldus de strijdbare ondernemer. 

Van Essen is een echte overlever. In plaats van het bijltje erbij neer te gooien heeft hij zijn plannen noodgedwongen in de ijskast gezet en bezorgen zijn medewerkers nu alleen verse maaltijden binnen 20 minuten aanrijtijd van Steendam.

Omdat het restaurant gesloten moest worden zijn er een aantal ingrediënten, waaronder veel bloem en melk over. Weggooien is natuurlijk zonde en daarom heeft Paul daarop iets verzonnen. Paul komt namelijk op zaterdagen zelf mee als zijn alter ego Kapitein Goudkoorts. Bij elke bestelling neemt hij voor elk kind in de basisschoolleeftijd twee, door zijn chef-kok Kevin Ernst bereide, pannenkoeken mee. Help ook Paul en zijn medewerkers “De Tijd” door en bestel ook uw maaltijd via www.detijdschildmeer.nl.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,330VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer