24.7 C
Delfzijl
18 juni 2021 17:35

CDA Eemsdelta ziet tiny houses als alternatief voor starters

spot_img

Wagenborgen – Jaren moeten wachten op een betaalbaar huis en daardoor bij je ouders blijven wonen of verhuizen naar een andere plaats. Veel starters op de woningmarkt vinden het lastig om hun eigen plek te vinden. Het CDA Eemsdelta wil graag dat jongeren blijven wonen in de gemeente Eemsdelta en ziet in tiny houses een goede eerste stap als alternatief voor te dure huur- of koopwoningen.

Snel en makkelijk te realiseren
De eerste drie tiny houses zijn inmidels geplaatst in de gemeente Delfzijl. Ze zijn te vinden op het Groot Bronswijk terrein in Wagenborgen. Midden in de natuur liggen drie unieke huisjes, die geschikt zijn voor een- of tweepersoonshuishoudens. Daarnaast komen er ook 10 tiny houses in Appingedam. “Het voordeel van een tiny house is dat ze snel en makkelijk te realiseren zijn. De hoeveelheid grond waarop ze worden geplaatst is relatief klein en ze zijn eventueel weer te verplaatsen na een aantal jaren”, aldus lijsttrekker Pier Prins van het CDA.  

Goedkoper alternatief voor startende jongeren
Hoewel de term tiny house anders doet vermoeden, is het voorzien van alle gemakken van een normale woning. De luxe variant komt met een extra slaapplek, ruimte voor een vaatwas- en wasmachine en een extra schuurtje voor tuinmeubelen of fietsen. Bovendien woon je als starter voor een relatief laag bedrag in een nieuwgebouwd huis. Pier Prins is enthousiast over de plannen: “Het is een prima huis om in te wonen en een volwaardig alternatief om in te wonen, zeker als je net begint op de woningmarkt. In deze regio moeten we denken in kansen en creatieve manieren bedenken om onze nieuwe gemeente leefbaar te houden en ook de starters aan ons te binden.”

Wonen op maat erg belangrijk
Naast tiny houses voor starters is het CDA kijkt het ook naar andere vormen van woningen. De partij is groot voorstander van levensloopbestendig bouwen. “Onze ouderen blijven steeds langer zelfstandig wonen, dat betekent dat onze woningen mee moeten groeien. Door levensloopbestendig bouwen zorgen we dat woningen geschikt zijn om langer zelfstandig te blijven wonen en dat er zorg in de buurt is”. “Door op maat te bouwen, voor verschillende doelgroepen, zorgen we dat onze gemeente aantrekkelijk blijft om in te wonen”, aldus het CDA.  

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto

Populaire berichten