6.6 C
Delfzijl
21 april 2021 04:13

Eemskrant doelwit van bedreiging, geweld en intimidatie

Delfzijl – Normaal brengt Eemskrant elke dag het nieuws, maar vandaag zijn we zelf het nieuws. Rond twee uur afgelopen nacht is er een putdeksel door de voorraam van de woning gegooid waar Eemskrant als bedrijf staat ingeschreven. De putdeksel is een paar huizen verderop uit de grond gehaald. Bedreiging, geweld en intimidatie tegen journalisten is helaas aan de orde van de dag.

Eerder deze week ontvingen wij een bedreiging aan ons adres naar aanleiding van een incident. Wij houden er dan ook ernstig rekening mee dat deze zaak daarmee te maken heeft.

Ondertussen heeft de politie de zaak in onderzoek genomen, dit wordt door de betrokken instanties hoog opgepakt omdat het beroep van journalist speciale bescherming geniet en de straffen voor de dader(s) gelijk staan aan het bedreigen van bijvoorbeeld een politieambtenaar en overige hulpverleners.

Eemskrant zal nooit zwichten voor bedreiging, geweld en intimidatie. Wij werken binnen de lijnen van de wet. Met deze bedreiging en vernieling is een grens overschreden.

De gegevens van de persoon die de bedreigingen heeft geuit zijn bekend bij de politie.

De redactie.

Volg ons op

11,074FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
TuinTuin
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
DierDier
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten