Buurtbussen in Groningen gaan vanaf 1 maart weer rijden

Eemsdelta – De buurt- en stadsbussen in de provincie Groningen, die gereden worden door vrijwilligers, gaan vanaf 1 maart weer de weg op. 

In de regio Eemsdelta gaat het om de stadsbus in Delfzijl en de buurtbussen tussen Appingedam en Loppersum, Uithuizen en Loppersum, Ten Boer en Lewenborg, Ten Boer en Appingedam en Delfzijl en Appingedam. 

De bussen zijn inmiddels coronaproof gemaakt met kuchschermen en geavanceerde ventilatie. Bovendien zijn ze voorzien van een pinapparaat. Contant betalen kan niet meer. Veel bussen starten maandag, maar een aantal bussen start een week later of nog niet. Ook kan het zijn dat de dienstregeling anders is dan voorheen.

Voor de veiligheid van zowel de passagiers als de chauffeurs gelden diverse voorzorgsmaatregelen. Zo is het dragen van een mondkapje door passagiers verplicht. Het mondkapje moet al op zijn voordat men instapt en kan pas af als de passagier de bus verlaat. Hulp bij instappen en uitstappen door de chauffeur is niet mogelijk door de afstandsmaatregel.

Informatie over de juiste reistijden en ingangsdatum
Niet alle buurt- en stadsbussen rijden weer als voor de coronacrisis. Ook niet alle geplande ritten in de daluren kunnen vanaf de start direct worden uitgevoerd. Meer informatie hierover staat op www.publiekvervoer.nl.

Back to top button