fbpx
13.2 C
Delfzijl
donderdag 01 oktober 2020
Home Algemeen Brede school Tuikwerd is niet aardbevingsbestendig en wordt gesloopt

Brede school Tuikwerd is niet aardbevingsbestendig en wordt gesloopt

Delfzijl – De Brede school in Tuikwerd wordt gesloopt. Het scholencomplex dat onderdak biedt aan de openbare basisschool De Garven en CBS De Vore en de buitenschoolse opvang van Kids2B is niet aardbevingsbestendig. Uit onderzoek blijkt dat nieuwbouw elders in de wijk goedkoper is dan het school gebouw te versterken omdat hier voor en tijdelijke school moet worden gebouwd.

De gemeente heeft ook al een nieuwe locatie op het oog, aan de rand van de wijk aan de Ruif op de plek waar wijkcentrum ’t Kaarnhoes nu nog staat. Nieuwbouw op die locatie heeft meerdere voordelen, het wijkcentrum is sterk verouderd en was toe aan vervanging. Deze krijgt naar alle waarschijnlijkheid een plek in de nieuw te bouwen school. Er wordt ook net als met de plannen voor de Brede School in Delfzijl Noord rekening houden met een teruglopend aantal leerlingen. En het nieuwe school gebouw wordt helemaal aangepast aan de eisen van deze tijd. Het pand aan het Hallehuis is inmiddels 12 jaar oud.

Ook komt de gemeente met de verhuisplannen te gemoed aan de klachten van de omwonenden over de verkeersdruk rond de Brede School die midden in de woonwijk ligt.

De kosten voor de nieuwbouw worden geschat op vijf miljoen euro dit wordt mede bekostigd uit het versterkingsgeld van de NAM.

Informatie
Omwonenden van de voorkeurslocatie (dus rondom ’t Kaarnhoes) zijn per brief uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst op dinsdag 12 december. Op 13 december krijgen omwonenden en ouders van kinderen van de betrokken scholen en opvang een nieuwsbrief. De verwachting is dat het kindcentrum in 2020 kan starten. Daarna wordt begonnen met sloop van de huidige locatie. De gemeente wil samen met bewoners nadenken over nieuwe invulling van de ruimte.