fbpx
13.8 C
Delfzijl
zaterdag 06 juni 2020
Home Agenda tips Lutje Winterwelvaart strijkt neer in Appingedam; met kunstijsbaan achter de Nicolaïkerk

Lutje Winterwelvaart strijkt neer in Appingedam; met kunstijsbaan achter de Nicolaïkerk

Appingedam – De oude binnenstad van Appingedam vormt zaterdag 9 december voor de vierde keer het decor voor de manifestatie Lutje Winterwelvaart. Dit jaar is er voor de kinderen voor het eerst een kunstijsbaan achter de kerk. Dit was al jaren een wens van de organisatie en is mede mogelijk gemaakt door het CVW. Met de rondvaartboot “Beppe Baukje “ waar gratis rondvaarten mee gedaan kunnen worden en verder ligt de Paap, van de scoutinggroep Fivel uit Delfzijl, aan de kade waarop de kinderen tussen 11:00-17:00 gratis kunnen knutselen en geschminkt kunnen worden. Op de Jade kunt u terecht om naar diverse groepen te luisteren of een kijkje te nemen aan boord.

Rondom de kerk is een kerstmarkt maar een die net even anders is. Vanuit diverse kraampjes worden spullen te koop aangeboden die passen bij de tijd van het jaar. Op de kerstmarkt zweven de geuren van allerlei feestelijke hapjes en drankjes. Tevens zijn er workshops waar je een eigen kersttaart kunt maken.

Theaterpret is aanwezig met de Shopaholic en de Ijskoningin. Bij de Vuurmeester en Maxxfood Experience kunt u terecht voor een bak snert en of een broodje worst..Daarnaast zijn er nog diverse andere lekkernijen verkrijgbaar en uiteraard mogen daarbij de gluhwein en warme chocolademelk niet ontbreken.

De theatergroep “The Dickens Family” brengt de sfeer van het negentiende eeuwse Engeland, zoals door Charles Dickens beschreven, naar Appingedam.

Armstrong’s Patent, Krödde, Vocalgroup PUUR, Popkoor &Core, Glögg, De Poedies, de Zingende Siepels, Three of us, Stuart Pendrill, de Soete Inval en de Highland – Sell Outs zorgen voor de muzikale invulling van deze dag. Ze zijn te bewonderen in de muziekkoepel, bij het Paviljoen Overdiep in Café de Doofpot en aan boord van de Jade. De tijden staan bij de locaties aangegeven. Orbitfest komt naar Appingedam en zet iets leuks neer achter de kerk in de vorm van lichtkunst.

Naast Lutje Winterwelvaart rondom de Nicolaïkerk, in het centrum zijn diverse activiteiten, een KerstFair in het Museum Stad Appingedam en in de Nicolaïkerk vindt de 10e editie van “Kunst in de Kerk” plaats georganiseerd door Greet en Henk Dijkstra..Kortom Appingedam is “the place to be”  op zaterdag 9 december!

Lutje WinterWelVaart is van 11.00 tot 20.00 uur te bezoeken.

Advertenties