Brandweermannen en vrouwen uit Noord-Nederland nemen deel aan brandweerwedstrijden in Appingedam

Appingedam – Op zaterdag 21 mei organiseert de brandweer in Appingedam samen met de Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) van Brandweer Groningen brandweervaardigheidstoetsen in Appingedam. Diverse brandweerkorpsen uit Noord Nederland strijden om een plek voor de volgende ronde, waar korpsen vervolgens strijden voor een plek voor het Nederlands Kampioenschap.

Kijken
Wilt u met eigen ogen zien wat er tijdens deze wedstrijden allemaal gebeurt en de deelnemers aanmoedigen? Dan bent u van harte welkom. Omdat de wedstrijden draaien om scenario’s, is de locatie geheim. Bezoekers kunnen zich melden bij de kazerne van
Appingedam aan de Dijkhuizenweg. Bij de kazerne verwijzen medewerkers van het AWBC bezoekers door naar de juiste locatie. De wedstrijden starten om 8.00 uur en duren tot 17.00 uur. De prijsuitreiking vindt om 19:00 uur plaats op Landgoed Ekenstein aan de Alberdaweg 70 in Appingedam.

Wedstrijden
Het uiteindelijke doel van deze wedstrijden – de zogenaamde vaardigheidstoetsen – is het bevorderen van de vakbekwaamheid van de brandweermensen. Brandweerlieden uit heel Nederland worden in teamverband getoetst op veilige werkwijzen, vaardigheden en kennis van het brandweervak. Het ABWC neemt de toetsten in competitieverband af. Aan het einde van het seizoen mag het winnende team zich landskampioen noemen. Vaardigheidstoetsen zijn geënsceneerde, maar zeer realistisch vormgegeven brand- en/of ongevalscenario’s.

Back to top button