Brandweer Loppersum door naar landelijke finale TAS-HD

Vlagtwedde – De brandweer van Loppersum is zaterdag als 1e geëindigd bij de 2e ronde gewestelijk tankautospuit hoge druk (kortweg TAS-HD). De wedstrijd, dat ook wel vaardigheidstoets wordt genoemd, werd gespeeld bij een tweetal bedrijfspanden aan de Wedderstraat in Vlagtwedde.

De brandweerlieden kregen een melding van een automatische brandmelding, nog onderweg werd dit bijgesteld naar een gebouwbrand. Bij aankomst blijkt er een auto in de brand te staan en komt er lichte rook uit één van de bedrijfspanden.

Beide branden werden snel geblust en op dat moment komt een mevrouw al schreeuwend een ander gebouw uit gerend. In een naastgelegen pand blijken twee gewonden te zijn die zijn aangevallen door een boze oud medewerker. Deze oud medewerker heeft ook kleine brandjes gesticht in het pand waar de twee gewonden aanwezig zijn.

Aan de deelnemende ploeg was het de taak om de uitbreiding van de diverse brandjes te voorkomen en de slachtoffers buiten te brengen. Ook lag de uitdaging hem in de beeldvorming en het handelen tijdens de diverse schakelmomenten.
  
Met de eerste plaats die de brandweer “Loppersum” heeft gehaald plaats het zich voor de landelijke finale TAS-HD op 14 september in het Gelderse Harskamp. Naast de prijs voor het ploegresultaat waren ook individuele prijzen voor de beste bevelvoerder en manschappennummers 1, 2 en 3. De ploeg is een samengestelde ploeg van brandweermensen uit Loppersum, Middelstum, Uithuizen en Delfzijl.

De ploeg werd zaterdagavond warm onthaald op de brandweerkazerne van Delfzijl.

De volledige uitslag is als volgt:

1. Loppersum
2. ASK ’t Harde
3. Zutphen
4. Nijverdal
5. Beilen
6. Elburg
7. Heerenveen

Back to top button