Popkoor Mixed Melody uit Appingedam is internationaal gegaan

Appingedam – Het was alweer bijna twee jaar geleden dat het Gospelkoor Pfeffer & Salz (Diepholz) op bezoek is geweest in Appingedam, om samen met popkoor Mixed Melody te zingen. Hoe een toevalligheid kan uitmonden op een leuke samenwerking is gebleken.

Pfeffer &Salz was op zoek naar een koor in Appingedam en zo was het contact gelegd. Samen zingen in de Nicolaikerk te Appingedam zonder publiek. Begin dit jaar kreeg Mixed Melody een uitnodiging vanuit Diepholz om de samenwerking weer op te pakken. Als gastkoor bij het eerste zomerconcert van het Gospelkoor.

Afgelopen zondag 16 juni gaf het koor een concert in de Kirche St. Nicolai. Met ruim 300 gasten was de kerk goed gevuld. Gospelkoor Pfeffer & Salz opende het concert en halverwege kwam het Popkoor Mixed Melody erbij om gezamenlijk The Rose te zingen ( Engels versie en het middengedeelte in het Gronings). Hierna heeft het popkoor Mixed Melody nog drie liedjes gezongen uit eigen repertoire (Country Roads , Perfect en The lion sleeps tonight), waarna het gospelkoor verder is gegaan met het concert. Aan het einde van het concert werd er nog gezamenlijk Lied Fur Den Frieden en Oh Happy Day gezongen.

Voor het concert werd er werd geen entree gevraagd , maar een vrijwillige bijdrage. Een groot deel van deze opbrengst(circa 2200 euro) gaat naar goede doelen.

De samenwerking tussen deze twee koren zal blijven bestaan. Een volgende uitnodiging is al gedaan. Het Gospelkoor Pfeffer & Salz zal het gastkoor zijn bij het jubileumconcert van Mixed Melody  wat gepland staat in het eerste deel van 2021.

Op zaterdag 6 juli 2019 is het koor Mixed Melody te zien en te horen op de Open dag van de Muziekschool Appingedam( Music en Foodfestival), in en om het ASWA.Back to top button