Bouw kindcentrum Delfzijl West kan beginnen

Delfzijl – De bouw van het nieuwe kindcentrum Delfzijl West kan beginnen. woensdagmiddag zijn de overeenkomsten getekend. 

Wethouder Jan Menninga (namens de gemeente Eemsdelta), de heer Holthuis (algemeen directeur Hesco Bouw) en de heer Damstra (commercieel directeur Koninklijke Damstra Installatietechniek) ondertekenden in het gemeentehuis de overeenkomsten voor de bouw.

Samen met de basisscholen Jan Ligthart, Tasveld, ’t Zigt, Sterre der Zee, de Zaaier, de Windroos en kinderopvang Kids2b is de gemeente Eemsdelta enige tijd geleden gestart met de voorbereidingen voor een nieuw kind­centrum aan de Jachtlaan in Delfzijl. Aannemer Hesco Bouw start binnenkort met de voorbereidingen. Naar verwachting wordt het nieuwe kindcentrum medio 2022 opgeleverd.

Toekomstbestendig
De gemeente Eemsdelta maakt het basisonderwijs toekomstbestendig door een groot aantal basisscholen onder te brengen in kindcentra, waarin basisonderwijs en kinderopvang zijn samengebracht. Hierdoor is in de toekomst opvang en onderwijs onder één dak te vinden voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Met deze scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijsklimaat, duurzaamheid en een toekomstbestendige omgeving voor kinderen.

Back to top button