9.2 C
Delfzijl
16 mei 2021 22:50

Bouw Campus Eemsdelta Groningen gaat van start

Appingedam – Begin 2021 start de bouw van de Campus Eemsdelta Groningen. Op dit moment wordt het bijzondere bouwbord geplaatst met de naam ‘Poort van Noord’. De oplevering van Campus Eemsdelta Groningen in Appingedam staat gepland voor het schooljaar 2022/2023.

Burgemeester Koos Wiersma: “Het campusterrein wordt een plek voor de jongeren en bedrijven uit de regio om van elkaar te leren, elkaar te ontmoeten en het is een centrale plek voor sport en recreatie. Het wordt een unieke plek in Groningen waarmee Appingedam een toekomstbestendige functie krijgt op gebied van onderwijs en economie. Het is een plek waar Appingedam en Eemsdelta mee op de kaart wordt gezet en waar we trots op mogen zijn!”

De Koppelpaarden: de campus in het klein
Tijdens de bouw van de schoolgebouwen, wordt ook gebouwd aan de Koppelpaarden. Dit is een gebouw waar initiatiefnemers terecht kunnen met hun ideeën voor de Campus Eemsdelta Groningen. Zo kunnen initiatieven alvast worden opgestart. In en om dit gebouw zijn alle thema’s van de campus (onderwijs, economie, cultuur en sport) te vinden. Zo komt er onder andere:

• een afdeling van de Digital Art Factory;
• een onderwijstuin;
• sporttoestellen en activiteiten;
• culturele evenementen;
• een kantine/keuken/horecagedeelte;
• een flexibel in te richten evenementenruimte;
• kantoorruimtes;
• een informatiecentrum van BAM Bouw en Techniek.

De bouw van de Koppelpaarden wordt deels in het onderwijsprogramma opgenomen. De jeugd bouwt op deze manier letterlijk aan hun eigen toekomst. Door samen te bouwen aan de Koppelpaarden, leren ze bovendien om samen te werken en doen ze direct praktische ervaring op. Het gebouw bestaat uit duurzame materialen en de zeecontainers uit de Poort van Noord krijgen ook een plek in de Koppelpaarden.

Meer dan een scholencampus
Op de campus is straks ruimte voor 1.700 leerlingen van vier scholen: de George Martens School, het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum, het Theda Mansholt College en Noorderpoort. Elk schooltype, havo/vwo, (v)mbo en praktijkonderwijs heeft straks haar eigen gebouw met een eigen ingang.

Naast deze drie gebouwen zijn er nog drie gemeenschappelijke gebouwen: Kunst en Science, de werkplaats voor technische opleidingen en het sportcomplex. Deze drie gebouwen zijn in de avonduren en in het weekend beschikbaar voor meerdere gebruikers. Het gebied rondom de onderwijscampus wordt ontwikkeld tot een educatief landschap, een ruimte voor recreatie, sport en samenwerkingsvormen tussen de scholen, verenigingen en bedrijven uit de regio.

Volg ons op

11,160FansLike
1,424VolgersVolg
5,283VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
TuinTuin
DierDier
KlussenKlussen
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten