fbpx
dinsdag 30 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Doppenactie voor KNGF Geleidehonden levert 15.000 euro op

Assen – Op verschillende scholen in de gemeente Eemsdelta staat er een inzamelbak voor plastic doppen voor KNGF Geleidehonden. Ook bij zorginstellingen, vrouwenorganisaties en kerken wordt druk gespaard en zo kan zonder overdrijven worden gesteld dat duizenden mensen in onze regio helpen op deze simpele manier het milieu te ontlasten en bij te dragen aan de basisopleiding van de pups van KNGF Geleidehonden.

Mede door deze acties heeft de Stichting Vrienden Doppenactie Noord Nederland op maandagmiddag, 14 december, op het Doppendepot in Donderen, een cheque van 15 duizend euro kunnen overhandigen aan Meta Neeleman, directeur van KNGF Geleidehonden.

Dit bedrag is de opbrengst van de plastic doppen die in 2020  door duizenden mensen in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en de kop van de Overijssel zijn verzameld. Hiermee kan de basisopleiding van één jaar voor drie pups van KNGF Geleidehonden worden bekostigd.

Tijdens de coronaproof bijeenkomst werd Erik Jan Zuidberg uit Assen, de initiator van de doppenactie in Noord Nederland en voorzitter van de Stichting, in het zonnetje gezet. Hij ontving een tinnen beeldje van een blindengeleidehond in tuig en een pup in opleiding. Een waardering voor vijf jaar ontoombare inzet en kracht om mensen te motiveren zich in te zetten voor de doppenactie.

Als hoogtepunt van de middag nam mevrouw Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe, het eerste exemplaar van Hondenliefde is Doppenliefde in ontvangst. In dit boekje wordt de het leven van KNGF Geleidehonden van de conceptie tot het pensioen verteld aan de hand van mooie verhalen en foto’s van pups, puppypleeggezinnen en gebruikers.

De bijeenkomst werd afgerond met een Drive through geïnteresseerden het bestelde boekje konden oppikken en verrast werd met een goodybag en een kop koffie voor op de terugweg. Het boekje Hondenliefde is Doppenliefde is samengesteld door Aukje de Haan (Meedhuizen) en Klazien van Brandwijk (Usquert) en te bestellen voor 5 euro plus eventuele verzendkosten. Dit bedrag komt volledig ten goede van de actie. https://www.stichtingvriendendoppenactienoordnederland.nl/single-post/hondenliefde-is-doppenliefde

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer