fbpx
zaterdag 27 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Bouw 32 woningen in ’t Zandt en Zeerijp kan beginnen

Zeerijp – Maandag 12 april ondertekenden Fokke Ophuis, directeur van Plegt-Vos Noord en Gerke Brouwer, directeur-bestuurder van Woongroep Marenland de overeenkomst voor de uitvoering van de sloop en nieuwbouw van 32 woningen in ’t Zandt en 6 woningen in Zeerijp.

Met de ondertekening van de overeenkomst kan de uitvoering starten. Nog voor de zomervakantie verwacht Plegt-Vos te kunnen starten met de bouw. De bouw zal gefaseerd plaatsvinden en start aan de Hink Oostingstraat in ’t Zandt en aan de Noorderstraat in Zeerijp. Fokke Ophuis: “Fijn dat we van start kunnen gaan met het bouwen van veilige (t)huizen voor tientallen gezinnen.”

De woningen worden gesloopt omdat ze niet aardbevingsbestendig zijn. De nieuwe woningen zijn gasloos, energiezuinig en aardbevingsbestendig.  In ’t Zandt worden 18 gezinswoningen en 14 levensloopbestendige woningen gebouwd. In Zeerijp zijn dat 4 gezinswoningen en 2 levensloopbestendige woningen.  Gerke Brouwer over de nieuwe woningen: “We vinden het belangrijk dat onze huurders veilig wonen.  Met dit project bieden we daar invulling aan en daar ben ik trots op.”

Op 15 mei 2020 sloten beide partijen een overeenkomst voor de ontwikkeling van in totaal 46 woningen in ’t Zandt, Zeerijp en Middelstum. Als eerste daarvan zijn de woningen in ’t Zandt en Zeerijp aan de beurt.

Huurders betrokken in de plannen
In september 2020 zijn de plannen voorgelegd tijdens een bijeenkomst en enthousiast ontvangen door de huurders. Daarna is met iedere bewoner een persoonlijk gesprek gevoerd om voorkeur en wensen te bespreken.

Uniek aan dit project is dat de bewoners de mogelijkheid kregen de wens voor woningtype en locatie aan te geven. In bijna alle gevallen kon aan die wensen worden voldaan. Op basis daarvan zijn de woningen toegewezen zonder loting of volgorde woonduur.

Inmiddels zijn alle woningen toegewezen en vinden op dit moment de laatste optiegesprekken plaats. Daarin geven de bewoners bijvoorbeeld de keuze voor badkamertegels en de keuken aan.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,329VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer