Boete voor veroorzaken zwaar ongeval Stolderijweg Wagenborgen door te hard rijden

Groningen (ADP) – Een 21-jarige vrouw uit Loppersum moet voor het veroorzaken van een ernstig ongeval op de N987 bij Wagenborgen een boete van 750 euro betalen. De straf valt lager uit dan de geëiste taakstraf van zestig uur en een rijontzegging van drie maanden.  

De vrouw reed te hard door een flauwe bocht in die weg, botste tegen een boom en kwam in een slootwal tot stilstand. De rechter vindt dat de vrouw zich schuldig maakte aan een lichter verkeersdelict, waarop lagere straffen staan. 

Een verkeersfout
Eén enkele verkeersfout, het overschrijden van de maximumsnelheid, is niet voldoende voor de veroordeling van het zwaarder verkeersdelict artikel zes, ‘door aanmerkelijke mate van onvoorzichtigheid’. De rechter hield het op artikel 5: ‘gevaar en hinder op de weg veroorzaken’.  

Persoonlijke omstandigheden
De rechter hield rekening met de gevolgen van het ongeval. De vrouw raakte als bestuurster ernstig gewond, maar ook haar drie vriendinnen die bij haar inzaten. De rechter verwacht niet zo snel opnieuw een verkeersdelict bij de vrouw en schrapte daarom ook de geëiste rijontzegging.  

Back to top button