fbpx
7.8 C
Delfzijl
23 november 2020 18:16

Bijeenkomsten in DAL-bibliotheken voor ouders met jonge kinderen

Delfzijl – In september organiseren de bibliotheken in de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum samen met Centrum Jeugd en Gezin de eerste Boekstartochtenden  Kleintje Koffie. Deze maandelijkse ochtenden zijn bedoeld voor ouders met een baby of dreumes.

Thema EHBO4ukkies

Het thema van de ochtenden in september is EHBO4ukkies. Wat doe je bij ongelukjes in en om het huis? Je baby of dreumes wil alles zo snel mogelijk ontdekken. Dat betekent overal aanzitten en alles uitproberen. Het geeft een hoop rust als je weet hoe je kunt handelen bij ongelukjes in en om het huis en hoe deze zijn te voorkomen. Een deskundige deelt praktische en handige tips. Het is leerzaam en gezellig om samen met andere ouders te praten over dit onderwerp. 

Naast een maandelijks thema staan boeken uiteraard ook centraal tijdens de ochtenden. Boekstart is een activiteit van de Bibliotheken in Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Iedere maand is er een bijeenkomst in de bibliotheken voor ouders en hun jonge kinderen. Vaak met een mooi boek ter inspiratie. Er worden deze ochtenden leuke activiteiten georganiseerd. (Voor)lezen met je kind is een fijn moment samen. Het geeft baby’s informatie over de wereld om hen heen.  Samen lezen oefent de luistervaardigheid en het concentratievermogen en prikkelt de fantasie en sociaal-emotionele vaardigheden. Bovendien stimuleert lezen de taal- en spraakontwikkeling.

Waar en wanneer

De boekstartbijeenkomsten vinden plaats van 10.00 uur tot 11.00 uur. Op donderdag 14 september is de bijeenkomst  in de bibliotheek Delfzijl. Op vrijdag 15 september in de bibliotheek Appingedam. En in de bibliotheek van Loppersum op donderdag 28 september. De toegang is gratis en de koffie staat klaar. Uiteraard mag je je kindje(s) gezellig meenemen. Meer informatie is te vinden op www.biblionetgroningen.nl en www.cjgdal.nl.

Volg ons op

10,549FansLike
1,424VolgersVolg
5,227VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

UMCG opent eerste botulinestraat van Nederland

Groningen - Het Expertisecentrum Movement Disorders van het UMCG opent vrijdag 20 november de eerste botulinestraat van Nederland. Dystoniepatiënten krijgen voortaan op één ochtend...