Bestuurder te water geraakt voertuig bij ‘t Zandt viel de politie al eerder op vanwege rijgedrag

‘t Zandt – Op de Omtadaweg in ‘t Zandt is maandagavond laat een auto van de weg geraakt en in het water beland. Een 24-jarige man uit Delfzijl verloor vermoedelijk door hoge snelheid de controle over het voertuig en raakte een gevel van een woning. Vervolgens reed het voertuig door een aantal struiken waarna deze over het water vloog om aan de andere kant van het Zandstermaar tegen een boom tot stilstand te komen.

De politie was snel ter plaatse omdat ze het voertuig bij spijk zagen rijden en het rijgedrag nogal opviel. Toen ze het voertuig wilden controleren ging deze er met hoge snelheid vandoor. Volgens een woordvoerder van de politie is het onduidelijk of de bestuurder door had dat de politie hem aan de kant wilde zetten. Toen de politie het besluit had genomen om de achtervolging niet in te zetten zijn ze doorgereden op de weg en kwamen uiteindelijk bij het te water geraakte voertuig. De twee inzittenden klommen op dat moment net uit het voertuig.

Een ambulance kwam ter plaatse en heeft de mannen onderzocht, deze bleken alleen een nat pak te hebben overgehouden aan het ongeval. De bestuurder is door de politie meegenomen naar het politiebureau. Een bergingsbedrijf heeft het zwaar beschadigde voertuig met hulp van omwonenden geborgen.

De bestuurder bleek niet onder invloed van alcohol of drugs. Hij kreeg een bekeuring voor het gevaarlijke rijgedrag.Back to top button