Richard Visser vertrekt als dirigent bij brassband Constantijn Huygens

Appingedam – Richard Visser zal aan het eind van dit jaar zijn functie als dirigent van brassband Constantijn Huygens uit Appingedam neerleggen. Hiermee komt een einde aan een tijdperk.

Sinds 2006 staat Richard voor de band. Op de jonge leeftijd van 24 jaar nam hij destijds het stokje over van Luuk Tuinstra. Dat heeft het Damster muziekgezelschap geen windeieren gelegd. Onder Richard promoveerde de band naar de 2e divisie. Vele prijzen werden behaald waaronder meerdere kampioenschappen.

Visser geeft aan dat het na 15 jaar mooi is geweest. “Het is een mooie vereniging waar ik mij thuis voel. Ik ben er ook zeker niet op uitgekeken, maar er komt een moment dat het tijd is voor wat nieuws voor zowel de band als mezelf.”

De bandleden betreuren de beslissing van hun dirigent maar respecteren zijn keuze. De waardering voor zijn verdiensten voor de club zijn groot en ze zullen hem zeker gaan missen.

Helaas is het door corona niet mogelijk om te repeteren of om op te treden. Toch hopen de Damsters vurig dat het snel weer mag en ze samen met Richard nog een mooi muzikaal jaar mogen beleven met een waardig afscheid tot besluit.Back to top button