Balletvoorstelling Stil life in the park in het park van de Fraeylemaborg

Slochteren – Fraeylema brengt deze zomer een balletvoorstelling in het park. Choreografe en artistiek leider is Nicole Beutler.

Dansers met ringen brengen als een soort levende sculptuur een ode aan verlangzaming. Met hun precieze bewegingen roepen ze beelden op van de rijzende zon en de wassende maan. Als planeten die om elkaar heen draaien maar elkaar nooit raken. In dialoog met de omgeving maakt Stil life in the park ruimte voor schoonheid, troost en een nieuwe, helende balans. Een meditatief ritueel over samenzijn met elkaar en de natuurlijke ruimte om ons heen. En het is prachtig.

Stil life in the park is een bewerking van een scène uit Beutlers dansduet 4: Stil life (2013) tot een groepsmanifestatie voor de publieke ruimte. Dit nauwkeurige micro-spektakel is geïnspireerd op de Reifentanz (1927) van Bauhaus-choreograaf Oskar Schlemmer. Net als in de Bauhausdansen gaat het in Stil life in the park om het bijzondere samenspel van licht, ringen, schaduw, de omgeving en de creativiteit van de performer.

Stil life in the park was eerder onder andere te zien in Museum Boijmans van Beuningen, op het dak van NEMO en op het Amsterdamse Leidseplein.

Er is een voorstelling op zondag 19 juni om 13.00 uur en om 15 uur. Bij heel slecht weer met donderslagen bijvoorbeeld vindt de voorstelling plaats in de grote zaal van De Boerderij. Is er gewoon een regenbuitje dan gaat de voorstelling door, neem dus regenkleding mee.

Kaarten zijn te koop op www.fraeylemaborg.nl

Een impressie van de voorstelling is te vinden op: https://ap.lc/GImrJ 

Back to top button