Start me up festival met jong talent op het podium bij Cultuurerf Andledon

Den Andel – Zaterdagmiddag, 11 juni, vindt op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel het kleinschalige festival ‘Start me up’ plaats. Het festival is opgebouwd rond een vijftal startend bands met jongeren uit de gemeente Het Hogeland.

Het festival opent om 14:00 uur. Tot het einde van de middag vinden optredens plaats op het tuinpodium (bij slecht weer binnen). Jongeren een podium geven en ervaring op te laten doen. Dat is één van de doelen van deze middag. Ook afgelopen twee jaar zijn bandjes ontstaan en vonden jongeren in de muziek een uitlaadklep en inspiratie. Optreden kon echter net. Zo hebben zij deze ervaring, om als band door te groeien, gemist. Daar komt zaterdag verandering in. Vijf bands spelen overwegend eigen songs in uiteenlopende genres. De bezetting van de bands bestaat uit minstens een aantal leden uit Het Hogeland.

De band Clueless speelt catchy harmonieuze popsongs en is opgebouwd rond de 14-jarige zangeres/songwriter Feeke Steenhuis. Syds and Sadie is een 6 koppige rockband, met een liefde voor de ’60s/’70s sound. Ze putten inspiratie uit de muziek van onder meer Pink Floyd, The Beatles en Fleetwood Mac.  De band Shoom weet met bijzondere maatsoorten, een saxofoon en soms keiharde gitaren het publiek te boeien, geïnspireerd door bands als black midi, Slint en Don Caballero. Singer songwriter Merulsa heeft met haar 19 jaar al mooie muzikale wapenfeiten op haar naam staan. Samen met band Basement Four maakt ze dromerige songs. Tenslotte de band Tail met composities van zanger/gitarist Tygo Jelijs. Hun muziek omschrijven ze als apocalyptische surf in een combinatie met zoete jazz akkoorden en snoeiharde psychedelische effecten rock.

Voorafgaand aan het festival krijgen de jonge muzikanten tips van ervaren professionals, in een workshopsetting. Het gaat dan om ‘stageperforming’, samenzang en meer onderwerpen om een band nog beter te laten klinken en te boeien tijdens live optredens. Eén van die professionals is Harry van Lier, die naast muzikant ook muziekdocent is, en het initiatief mede vorm heeft gegeven. Organisator Johanna Davids van Andledon laat weten blij te zijn met de bijdragen van de gemeente Het Hogeland en het Prins Bernard Cultuurfonds om de bands deze gelegenheid te kunnen bieden, en om het publiek te laten genieten van deze jonge talentvolle muzikanten. Het festival start zaterdag 11 juni om 14:00 uur en duurt tot ongeveer 17:30 uur. De toegang is gratis

Back to top button