10.2 C
Delfzijl
8 mei 2021 12:40

Afscheidskunstwerk op Professor R.P. Cleveringaplein moet herinnering aan gemeente Appingedam leven houden

Appingedam – De zuil op het Professor R.P. Cleveringaplein in Appingedam met daarop het historische en maatschappelijke verhaal van de gemeente Appingedam uitgebeeld in honderden gebakken tegeltjes is gepresenteerd door wethouder Annalies Usmany- Dallinga  in het bijzijn van schrijfster en journalist Pauline Broekema. Het kunstwerk is een blijvende herinnering aan de zelfstandige gemeente Appingedam. Op 1 januari 2021 gaat de gemeente op in de nieuwe gemeente Eemsdelta samen met buurgemeenten Delfzijl en Loppersum.

‘Appingedam…hier ben ik thuis’
Pauline Broekema schreef het essay ‘Appingedam… hier ben ik thuis’ op verzoek van de brede commissie die mee heeft gedacht aan een passend afscheid van de gemeente Appingedam. ‘Appingedam…hier ben ik thuis’ is het verhaal bij het kunstwerk. Broekema beschrijft haar tochten door de stad en gesprekken met talloze Damsters. Ze noteert herinneringen uit het verleden en heden en combineert dit met eigen observaties en kennis van Appingedam.

Voorzitter wethouder Annalies Usmany- Dallinga van de afscheidscommissie is bijzonder trots op het kunstwerk en het boekje: ‘De zuil staat op een mooie plek waar je in alle rust de geschiedenis van de gemeente Appingedam en het rijke verleden in je op kunt nemen. Samen met het boekje van Pauline Broekema hebben we een prachtige, permanente herinnering aan de gemeente Appingedam en kunnen we met trots terugkijken op een zelfstandige bestuursperiode.’

Luisterboek
Het essay van Pauline Broekema is uitgegeven in een boekje dat wordt aangeboden aan alle inwoners van de stad. Het wordt vanaf 19 december huis- aan- huis bezorgd met bijgevoegd een persoonlijke boodschap van het college van B en W en de gemeenteraad. Pauline Broekema heeft het verhaal ook ingesproken en is te beluisteren via Facebook en de website van de gemeente Appingedam.

Het was de bedoeling om het kunstwerk zaterdag 19 december te onthullen en via een livestream te volgen. Dat is vanwege de lockdown afgeblazen.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
KlussenKlussen
DierDier
WonenWonen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten