Actievoerders Greenpeace hebben de nacht aan de lijn doorgebracht

Eemshaven – De drie actievoerders van Greenpeace hebben de nacht in de Eemshaven doorgebracht aan de lijn. Ze willen zo lang mogelijk blijven hangen als nodig is. De Actievoerders van Greenpeace willen hiermee voorkomen dat het reusachtige kolenschip ‘Paquis’ zijn vervuilende lading lost bij de kolencentrale van Essent in het Groningse Eemshaven.

Tussen twee windmolens, aan een 500 meter lange kabel, hangen de drie klimmers boven de havenmond. Anna Schoemakers en Joris Thijssen, de nieuwe duo-directie van Greenpeace Nederland, willen op 10 meter boven het water duidelijk maken dat de Nederlandse kolencentrales plaats moeten maken voor meer schone energie, zoals wind.

Het lijkt erop dat de politie zich inmiddels klaarmaakt om de actievoerders en de lijn te verwijderen. Maar wanneer dit gaat gebeuren, is onbekend.

Zie ook: Greenpeace activisten spannen kabel tussen twee windmolens in de Eemshaven

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”809″]

 

Back to top button