Getuigen gezocht van golf van vernielingen bij kinderdagcentrum Berjarijke

Appingedam – Al enige tijd wordt het kinderdagcentrum Berjarijke van de Novo aan de George van Saksenlaan in Appingedam geteisterd door vernielingen. Zeer geregeld treffen medewerkers een ravage aan op het plein. Dit loopt uit een van kapot gegooide drankflessen, opengeknipte hekken, stukgegooide tegels en stenen tot gesloopte zandbakspeelgoed en vernieling en diefstal van skelters.

Woensdagochtend troffen medewerkers de in de foto afgebeelde chaos aan. “Deze vernielingen zijn niet alleen zinloos, frustrerend en prijzig, maar vooral verdrietig. Verdrietig voor al onze kinderen die niet naar buiten kunnen met dit mooie weer, omdat het plein een gevaarlijke plek is geworden door rond slingerend puin en glas” aldus Berjarijke.

Het kinderdagcentrum heeft meermaals melding en aangifte gedaan bij de politie en deze beloofde vaker te zullen langs rijden om de boel in de gaten te houden. Maar vooralsnog heeft dit niet mogen baten. Men hoopt diegene te bereiken die hier mogelijk meer van weet, of zelfs deelneemt aan de vernielingen. “Rondhangen op ons plein is tot daar aan toe, maar laat de boel heel!”. Contact opnemen met de politie kan via het bekende telefoonnummer 0900-8844.

Back to top button