Greenpeace activisten spannen kabel tussen twee windmolens in de Eemshaven

Eemshaven – Op dit moment is er een actie van Greenpeace gaande in de Eemshaven. Aan het begin van de avond spanden de actievoerders een kabel van ongeveer 500 meter tussen twee windmolens. De actievoerders willen hiermee De Paquis, een 312 meter lang bulkschip met kolen aan boord, dat woensdagavond aan zou komen de toegang tot de haven belemmeren.

De politie was waarschijnlijk op de hoogte van de actie, al snel na het begin van de actie verschenen er politieboten in de haven. Ze wisten een boot met activisten tegen te houden, maar laten de rest voorloping hun gang gaan. De havenmeester is op de hoogte gesteld van de actie, het schip is ondertussen voor anker gegaan voor de kust van Terschelling.

Rond kwart over zeven vanavond klommen er drie activisten in touwen aan de kabel om een menselijke keten boven het water te vormen. Greenpeace heeft aangegeven net zo lang in de Eemshaven te blijven tot ze gesommeerd worden het gebied te verlaten.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”808″]

Back to top button