fbpx

54 woningen in Appingedam vanuit Kansrijk Groningen versterkt

Appingedam – Woonstichting Groninger Huis en NCG leverden begin december in totaal 54 woningen aan de Molenstraat en Bouwmeesterststraat in Appingedam versterkt op. De aannemer startte begin november met de werkzaamheden, met als doel dit vóór het einde van dit jaar af te ronden.

Voor de uitvoering van de werkzaamheden werd er gebruik gemaakt van openbaar gebied in Appingedam. Daarom is er extra aandacht besteed aan het blvc-plan (bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie), zodat de werkzaamheden voor iedereen op een veilige en verantwoorde wijze uitgevoerd konden worden. Zo hadden de omwonenden ook minder last van de werkzaamheden

Goede samenwerking
Na de nodige voorbereiding door de bouwkundig ingenieurs van VIIA en de aannemer BJT Bouw startte begin november de versterking. Door het gunstige weer konden maar liefst 16 medewerkers van BJT Bouw tegelijkertijd aan de woningen werken. Er was extra aandacht voor het voorzichtig aanbrengen van zogenaamde renovatie ankers in de gevels op soms zeer lastig bereikbare plekken.

Tijdens de versterking konden geïnteresseerde bewoners vragen stellen aan de uitvoerder en dronken ze gezellig (buiten) een kop koffie met de medewerkers mee. De vaklieden genoten van de kook- en bakkunsten van een aantal bewoners.

Dankzij de gezamenlijke inzet van alle partijen, inclusief de bewoners, is de planning ruim gehaald. Het totale proces van de versterking (van planvorming tot oplevering) heeft vier maanden geduurd.

Kansrijk Groningen
Kansrijk Appingedam is onderdeel van het project Kansrijk Groningen. Verschillende organisaties werken aan de leefbaarheid in het aardbevingsgebied in Groningen. Kansrijk Groningen is de overkoepelende naam voor deze leefbaarheidsprogramma’s. Voor bewoners zijn er verschillende programma’s en subsidiemogelijkheden om de leefbaarheid in hun dorp of straat te verbeteren.

Back to top button