Zomervakantie weerbericht: normaal Hollands zomerweer

Nederland – Vakantiegangers in eigen land kunnen komende tijd er lekker op uit gaan, want na de hitte van vorige week gaat augustus aangenaam van start met normaal Hollands zomerweer. Wel moet dagelijks rekening worden gehouden met enkele buien, dus vergeet de paraplu niet. De temperatuur is aangenaam en stijgt dagelijks naar 21-24 graden.

Juli eindigt met iets wat grote delen van het land al een tijd niet hebben gezien: buien. Afgelopen weekend viel in het zuiden al de nodige regen, de komende tijd komt het op meerdere plaatsen tot buien, maar aan de heersende droogte verandert niets. Vooral in het noorden, oosten en het westen van Zeeland is het extreem droog.

Het voordeel van buien is dat het niet de hele dag door regent. Tussendoor zijn er fraaie zonnige momenten. Het is dan ook prima doe-weer of lekker weer om naar een dierentuin of pretpark te gaan. Wil je inspiratie voor een dagje weg, klik dan hier.

Meeste mensen op vakantie
Het is midzomer en komende week zijn de meeste mensen op vakantie. Het is ook de periode dat voor alle regio’s de bouwvak geldt. Augustus start met normaal Hollands zomerweer. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook stapelwolken en het komt tot enkele buien. Morgen zijn de meeste buien voor de kustprovincies, in het zuiden en oosten is het meest droog met ook de meeste zon. De temperatuur stijgt naar 22-23 graden. In het westen en noordwesten is het 20-21 graden en in het zuidoosten kan het 24-25 graden worden.

Vrijdag, het komende weekend en ook volgende week verandert aan de temperatuur niet veel. Op de meeste plaatsen is het zeer aangenaam met 22-23 graden. In het zuidoosten is het vaak een graadje warmer, terwijl aan de kust de temperatuur veelal een graad of 21 is. Dat heeft alles te maken met een noordwestenwind die soms stevig door waait. Vrijdag is nog een grote kans op buien, maar juist komend weekend blijft het op de meeste plaatsen droog met flink wat zon. Zondag is er minder wind en kan het landinwaarts zomers warm worden met 25-27 graden.

Keert hitte terug?
Het antwoord daarop is nee, want ook op de lange termijn is een terugkeer naar heet en zonnig zomerweer niet te verwachten. Het blijft heel normaal Hollands zomerweer met een mix van zon, wolken en enkele buien. De temperatuur blijft aangenaam en heel normaal voor de tijd van het jaar met 21-24 graden.

Back to top button