Werkplein Fivelingo maakt 10.000 LED-lichtarmaturen voor fietsenstallingen NS-stations

Appingedam – Hewa Light & Cable Solutions uit Roden en Werkplein Fivelingo uit Appingedam hebben een contract getekend voor het assembleren van 10.000 LED-lichtarmaturen voor fietsenstallingen op NS-stations.  

Ongeveer vijftien medewerkers vanuit de Participatiewet zijn door dit contract voor een jaar verzekerd van werk.

Duurzaam en sociaal
Hewa Light & Cable Solutions levert de LED-armaturen aan spoorbeheerder ProRail. Ze vervangen de oude TL verlichting die ProRail tot nu toe gebruikt in de fietsenstallingen in heel  Nederland; een duurzame en besparende operatie.

De drie meter lange armaturen zijn energiezuinig en hebben een lange levensduur.

De eindassemblage is specialistisch werk want de kunststofdelen worden gelijmd met een speciale lijmtechniek.

Startschot in Appingedam
Directeur-eigenaar  Henk Warners van Hewa en bestuursvoorzitter Meindert Joostens van Werkplein Fivelingo gaven het startschot voor de werkzaamheden op 25 juli 2019 in Appingedam. Onder toeziend oog van Werkpleindirecteur Bart Lensink bekeken ze daarna de assemblagelijn.

Werkplein Fivelingo is blij met het duurzame en sociale karakter en de hoogwaardige werkzaamheden die met deze opdracht gemoeid zijn. Ook de manier waarop directeur Warners van Hewa het sociale aspect van de opdracht invult spreekt aan; hij is regelmatig op Werkplein om te ondersteunen en te adviseren bij de eindmontage. Mede daardoor zijn alle partijen verzekerd van een hoogwaardig eindproduct.Back to top button